ІТ-галузь – це одна із галузей “нової економіки” України, - Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІТ-галузь – це одна із галузей “нової економіки” України, - Яресько

Казна та Політика
895
Міністерство фінансів України зацікавлене у підвищенні конкурентоспроможності української ІТ-галузі в світі.
Про це повідомила прес-служба Міністерства.
Міністр фінансів Наталія Яресько та заступник Міністра фінансів Олена Макеєва зустрілися з лідерами експортно-орієнтованої ІТ-галузі для обговорення проекту податкової реформи.
“Ми розуміємо, що ІТ-галузь – це одна із галузей “нової економіки” України, яка показує значне зростання протягом останніх років і є серед лідерів за обсягом експорту. Тому ми зацікавлені у підвищенні конкурентоспроможності української ІТ-галузі в світі, що буде сприяти підтримці стабільності фінансової системи України”, – зазначила Міністр фінансів.
Водночас, лідери експортного ІТ-сектору озвучили відпрацьовані раніше пропозиції галузі в рамках індустріальних робочих груп з податкової реформи, а також наголосили на важливості подальшого розвитку експортної ІТ-індустрії та збільшенні валютних надходжень в Україну.
“Питання, на якому сьогодні зосереджена головна увага, стосується поступового та послідовного підвищення єдиного податку для підприємців 3-ї групи, а не різкого збільшення оподаткування. З боку інвесторів та замовників є певна стурбованість щодо ризиків, які несе можлива зміна фіскальних правил, включаючи різке збільшення ставки єдиного податку, – наголосив під час зустрічі координатор ІТ-Комітету Костянтин Васюк. – Проте сьогодні ми бачимо готовність до прийняття збалансованих рішень щодо сприяння подальшому розвитку ІТ-галузі”.
Після детального обговорення та узгодження сторонами пропозицій від ІТ-Комітету було підтверджено їх внесення до проекту нового Податкового Кодексу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас