Пивоварський пояснив, куди йдуть гроші з кожного купленого водіями літра бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пивоварський пояснив, куди йдуть гроші з кожного купленого водіями літра бензину

Казна та Політика
5466
“Є акциз на імпортне паливо. За нашими розрахунками, це десь 35-40 млрд грн на рік. По ідеї, вони повинні йти на дороги. Але вони йдуть до загального фонду держбюджету. Депутати розробили законопроект, який каже, що буде створений дорожній цільовий фонд, і всі гроші від акцизу будуть використовуватися виключно на ремонт доріг. Коли цей закон приймуть, ситуація з дорогами кардинально зміниться. Другий момент:є 5 -відсотковий акциз на паливо з пістолета АЗС, який залишається в місцевих бюджетах. На початку року уряд прийняв рішення про бюджетну децентралізацію. За 9 місяців порядку 20 млрд грн додаткових доходів отримали місцеві бюджети. Скільки з цього пішло на дороги – копійки”, – заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
Він зазначив, що зараз в країні є села, у яких на рахунках мільйони гривень. “Ремонт зробили, машини купили, зарплати собі підняли, вікна зробили в сільській адміністрації. А дороги не будують. Але є й інші випадки. Наприклад, Львівська область: … Цього року там з місцевих бюджетів було витрачено на ремонт доріг більше, ніж з центрального”, – розповів міністр інфраструктури.
Нагадаємо, 11 листопада міністр інфраструктури Андрій Пивоварський підписав наказ про створення робочої групи з реформування дорожньої галузі.
До нової команди, крім українських фахівців з Міністерства інфраструктури та Укравтодору, увійшли експерти Литви та Німеччини.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас