Балога пропонує збільшити мито з 1% до 5% на імпортну тютюнову сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога пропонує збільшити мито з 1% до 5% на імпортну тютюнову сировину

Казна та Політика
324
Депутат Верховної Ради Віктор Балога (позафракційний) пропонує парламенту збільшити мито з 1% до 5% на імпортну тютюнову сировину, що ввозиться на територію України.
Про це йдеться в законопроекті №3568, зареєстрованому в Раді 1 грудня.
Згідно з пояснювальною запискою, дані зміни пропонується внести до закону “Про Митний тариф України” з метою стимулювання вирощування та ферментації тютюну на території України, часткового вирішення питання зайнятості сільського населення, наповнення держбюджету, залучення додаткових інвестицій у галузь.
Депутат зареєстрував у парламенті ще один законопроект, покликаний, за його словами, стимулювати розвиток в Україні виробництво тютюнової сировини, – №3567, що передбачає право виробникам тютюну в Україні бути платниками єдиного податку четвертої групи.
Але в його законопроекті не враховані зміни у податковому законодавстві, запропоновані Міністерством фінансів у концепції податкової реформи.
Нагадаємо, депутати Верховної Ради Микола Люшняк, Тарас Кутовий, Андрій Кіт, Ярослав і Богдан Дубневич, Оксана Юринець, Михайло Довбенко (усі – фракція “Блок Петра Порошенка”) і Василь Петьовка (позафракційний) пропонують парламенту зобов’язати компанії використовувати не менше 1% українського тютюнової сировини у виробництві сигарет з 1 січня 2017 року та довести його вміст до 30% в 2024 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас