AB InBev задумалася про продаж преміальних брендів SABMiller для злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

AB InBev задумалася про продаж преміальних брендів SABMiller для злиття

Фондовий ринок
252
Бельгійська пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev (AB InBev) розглядає можливість продажу прав на виробництво пива під преміальними марками Grolsch, Peroni і Meantime в Європі в рамках угоди з придбання британської SABMiller Plc.
Таким чином компанія сподівається забезпечити схвалення угоди антимонопольними регуляторами, зокрема, Єврокомісією.
У прес-релізі AB InBev наголошується, що продаж брендів відбудеться тільки після узгодження з акціонерами та представниками профспілок.
Раніше аналітики відзначали, що ЄК з сумнівом ставиться до угод, в результаті яких одна фірма отримує понад 30% ринку. Якщо угода між AB InBev і SABMiller відбудеться, об’єднана компанія контролюватиме 30% італійського ринку пива і 27% ринку в Нідерландах, а також 20% у Великобританії та Угорщини.
Peroni, одна з найпопулярніших марок пива в Італії, не є стратегічно важливим брендом майбутнього пивного гіганта: за даними аналітиків Susquehanna, в 2014 році було вироблено близько 2,9 млн гектолітрів Peroni, тоді як обсяг випуску пива Budweiser перевищив 44 млн гектолітрів. Крім Budweiser, основними глобальними брендами для AB InBev є Stella Artois і Corona.
Grolsch, голландська марка пива, виробленого з 1615, щорічно випускає 3,2 гектолітра. SABMiller придбала її в 2008 році.
Meantime Beer – відносно молода і невелика британська пивоварна компанія, заснована в 2000 році і увійшла до складу SABMiller в травні 2015 року. Її марки неодноразово входили до списку 50 кращих сортів пива у світі, а глава і засновник Алістер Хук двічі визнавався британським пивоваром року, в 2008 і 2015 роках.
AB InBev зробила офіційну пропозицію про покупку SABMiller 11 листопада. Сума операції оцінюється в $ 107 млрд, виручка об’єднаної компанії складе $ 64 млрд, EBITDA – $ 24 млрд, а капіталізація перевищить $ 260 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас