Найбільший аеропорт України в січні-листопаді наростив пасажиропотік на 6%, виручку - більш ніж удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший аеропорт України в січні-листопаді наростив пасажиропотік на 6%, виручку - більш ніж удвічі

Казна та Політика
345
Державне підприємство “Міжнародний аеропорт” Бориспіль “(Київ), найбільший аеропорт України, у січні-листопада 2015 року збільшило пасажиропотік на 6% в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року – до 6,757 млн пасажирів.
Як повідомила прес-служба аеропорту, обсяг отриманої виручки виріс більш ніж удвічі в порівнянні з 11 місяцями 2014 року – до 2,6 млрд грн.
“Впровадження в 2015 році нової стратегії розвитку аеропорту дозволило ще в листопаді поточного року забезпечити дострокове виконання річного фінансового плану держпідприємства за обсягами як фінансових, так і виробничих показників”, – цитується в повідомленні керівник аеропорту “Бориспіль” Євген Дихне.
Аеропорт також повідомляє, що за 11 місяців 2015 він повернув Міністерству фінансів і державним банкам більше 1,6 млрд грн кредитних коштів та відсотків за ним. “Забезпечення прибутковості державного підприємства дозволило збільшити суму платежів до державного бюджету та державних цільових фондів в п’ять разів – до рівня 231 млн грн. Загальна ж сума платежів аеропорту до бюджетів усіх рівнів за 11 місяців перевищила 405 млн грн”, – наголошується в повідомленні “Борисполя “.
Міжнародний аеропорт “Бориспіль” є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис.га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну – довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу – довжиною 3,500 тис. м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас