Австралія схвалила операцію злиття Shell і BG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія схвалила операцію злиття Shell і BG

Фондовий ринок
329
Австралійська Рада регулювання іноземних інвестицій (Foreign Investment Review Board, FIRB) в четвер схвалила операцію з купівлі британо-голландською нафтогазовою компанією Royal Dutch Shell Plc британської газової BG Group Plc.
У листопаді угоду схвалила Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів (ACCC), антимонопольний регулятор країни, а раніше цього року аналогічні рішення винесли Бразилія, Європейський союз, США і Південна Корея.
Тепер злиття двох компаній, намічене на початок 2016 року, залежить тільки від міністерства торгівлі Китаю і голосування акціонерів.
За словами гендиректора Shell Бена ван Бердена, приєднання газових активів BG в Австралії до глобального портфелю активів Shell було однією з основних цілей придбання британської компанії.
Як повідомлялося, в квітні цього року Shell досягла угоди про покупку BG Group за $70 млрд. У рамках угоди, акціонери BG отримають за кожну акцію по 3,83 фунта і 0,4454 акції Shell. В результаті після завершення угоди акціонери BG володітимуть приблизно 19% акцій Shell.
Придбання BG збільшить доведені запаси нафти і газу Shell на 25%, видобуток – на 20%. Поглинання BG також помітно посилить позиції Shell на ринку зрідженого природного газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас