"Укроборонпром" в грудні відправить чергову партію танків "Оплот" за експортним контрактом до Таїланду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укроборонпром" в грудні відправить чергову партію танків "Оплот" за експортним контрактом до Таїланду

Казна та Політика
823
Державний концерн “Укроборонпром” відправить чергову партію сучасних танків “Оплот” за експортним контрактом до Таїланду в грудні.
Про це в ході прес-туру повідомив журналістам головний інженер харківського заводу ім. Малишева, де виробляються танки, Олександр Шейко.
“Всі експортні контракти узгоджуються з Міністерством оборони України. Лише з дозволу начальника Генерального штабу України такі відправки можливі. Назвати точну дату я не можу. Орієнтовні строки, якщо буде узгодження Міністерства оборони, – у грудні”, – сказав Шейко.
При цьому головний інженер заводу зазначив, що кількість техніки, яка буде поставлена в найближчу партію за “тайським контрактом”, є закритою інформацією.
Він додав, що в разі отримання необхідного узгодження від Міністерства оборони України, контракт на поставку танків “Оплот” до Таїланду буде повністю виконано в 2016 році.
Шейко також повідомив, що Міноборони на 2016 рік також замовило виробництво кількох десятків танків “Оплот” і “Булат” для Збройних сил України.
“На 2016 рік уже доведено деякі цифри. Це досить значна кількість машин, які завод повинен буде випустити. Замовляються БМ “Оплот” і модернізовані машини “Булат”. Кількість – це конфіденційна інформація”, – сказав він.
У 2011 році Україна підписала контракт із Таїландом на поставку 49 танків “Оплот” загальною вартістю близько 250 млн доларів. Перша партія з 5 танків була поставлена наприкінці 2013 року. В червні цього року концерн виконав чергову поставку до Таїланду партії з 5 танків.
На початку року керівництво “Укроборонпрому” заявило про плани випустити цього року 40 танків “Оплот”, а в 2016 році вийти на рівень виробництва 100-120 одиниць на рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас