Україна запропонувала запустити поїзд за маршрутом "Великого шовкового шляху" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запропонувала запустити поїзд за маршрутом "Великого шовкового шляху"

Казна та Політика
877
Україна запропонувала обговорити з Китаєм, Азербайджаном, Грузією і Казахстаном можливість запуску потягу у напрямку “Великого шовкового шляху”.
Про це сказав віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час зустрічі з першим віце-прем’єр-міністром Азербайджанської Республіки Ягуб Еюбов в ході робочого візиту до Баку.
“Ми пропонуємо обговорити домовленості залізничних адміністрацій Китаю, Азербайджану, Грузії, Казахстану та України про встановлення єдиного тарифу для транзитних контейнерних перевезень і запуск першого пробного поїзда за узгодженим маршрутом в напрямку Каспійського моря і” Великого шовкового шляху “, – зазначив Г.Зубко.
Чиновник додав, що на розгляді міністра транспорту Азербайджану знаходиться пропозицію міністра інфраструктури України про проведення найближчим часом відповідної зустрічі фахівців міністерств.
За його словами, Україна розцінює як перспективне співробітництво з Азербайджаном у транспортній галузі: в авіаційному, залізничному та автомобільному секторах.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас