Українцям стане простіше потрапити в ще дві країни Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям стане простіше потрапити в ще дві країни Європи

Особисті фінанси
5539
Ісландія з 1 грудня 2015 року, а Данія з 1 січня 2016 року спрощують режим поїздок для громадян України, повідомляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“Провели переговори: і Данія, та Ісландія спрощують процедури оформлення шенгенських віз. Ще один привід вам туди поїхати”, – написав П.Клімкін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в середу.
Ісландія, зокрема, передбачила отримання 5-річних багаторазових віз для батьків і дітей українців, які вже мають дозвіл на перебування в Ісландії, бізнесменів, журналістів, офіційних осіб центральних і місцевих органів влади, постійних членів офіційних делегацій. Також передбачається отримання річних багаторазових віз для учених, спортсменів, діячів культури, професійних перевізників, членів екіпажів поїздів, учасників програм обміну між містами-побратимами. Візи даним особам будуть оформлятися безкоштовно.
Данія передбачає оформлення віз протягом трьох діб; вони будуть видаватися на п’ять років. Для власників біометричних службових паспортів візовий режим скасовується. Для представників громадських організацій, релігійних організацій та ще деяких категорій громадян України порядок оформлення безкоштовних багаторазових віз буде спрощено.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас