Adobe відмовляється від Flash на користь HTML5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adobe відмовляється від Flash на користь HTML5

Технології&Авто
856
Життєвий цикл додатку Adobe Professional підійшов до кінця. Розробники офіційно заявили про рішення відмовитися від використання даної назви, натомість випустивши на ринок Adobe Animate CC. Adobe стверджує, що третина всього контенту, створеного колись у Flash Professional, сьогодні переведена на HTML5, тому перехід до нової назви і свіжому підходу до розробки в даному випадку був вкрай необхідний. Новоявлений додаток все ще вміє видавати на виході Flash-контент, поряд з підтримкою інших форматів відео і анімації, включаючи 4K, HTML5 Canvas і WebGL.
Важливо розуміти, що додаток Animate CC не має кардинальних відмінностей від Flash Professional, яке також підтримувало HTML5 Canvas і WebGL протягом останніх кількох років. Але Adobe Animate CC має в активі кілька важливих нововведень, включаючи спрощену синхронізацію аудіо, підтримку численних форматів відео і кращу інтеграцію з іншими додатками сімейства Creative Cloud.
Численні проблеми Flash в галузі безпеки негативним чином позначилися на її популярності як технології. Сервіси YouTube і Twitch зараз роблять максимальний упор на зниження залежності від Flash, браузер Mozilla блокує дану технологію вже за замовчуванням. Компанії Amazon, Google і Facebook також поставили перед собою мету повністю відмовитися від Flash.
Сама Adobe прийняла “смерть” Flash як неминучість. В офіційному блозі компанії наголошується, що бажання творців контенту використовувати більш досконалі технології повинно тільки заохочуватися.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас