Пенсіонер стягнув з Apple матеріальну компенсацію за видалення пам'ятних знімків з його iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсіонер стягнув з Apple матеріальну компенсацію за видалення пам'ятних знімків з його iPhone

Світ
903
68-річний британець Дерек Уайт подав до суду на Apple після того, як фахівці сервісного центру компанії на Ріджент-стріт стерли з його iPhone всі дані, включаючи відео і фотографії з медового місяця, який він провів зі своєю дружиною на Сейшельських островах.
Чоловік вирішив здати свій смартфон в ремонт через загадкове повідомлення про неполадки пристрою. Провівши діагностику, співробітники сервіс-центру проблем в роботі телефону не виявлели і з почуттям виконаного обов’язку повернули його хазяїну. Втім, відчуття полегшення від того, що з телефоном все гаразд, дуже скоро змінилося почуттям праведного гніву, коли клієнт виявив, що всі його дані були стерті.
«Вони запитали, чи робив я резервну копію вже після того, як покопирсалися в моєму «айфоні»! Все моє життя зберігалася в цьому телефоні. Я втратив улюблене відео з медового місяця на Сейшелах, де величезна черепаха вкусила мене за руку », – поскаржився Уайт журналістам.
І ось, через майже рік з моменту подання відповідного позову, суд задовольнив претензії позивача, зобов’язавши Apple виплатити йому £ 1,2 тис. (приблизно $ 1,8 тис.) як компенсацію за заподіяну шкоду.
Необхідно також відзначити, що однією з умов прийому iPhone або iPad в офіційний сервісний центр є повідомлення клієнта про те, що особисті дані, що зберігаються на пристрої, можуть бути безповоротно втрачені в процесі його відновлення. Адвокат Apple наполягав на тому, що Уайта попередили про можливі наслідки, і він зобов’язаний був провести резервне копіювання. Але суддю це, мабуть, не напоумило.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас