Списання іпотечних боргів українців залежить від банків, - представник Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Списання іпотечних боргів українців залежить від банків, - представник Мінфіну

Кредит&Депозит
668
Уряд зацікавлений у списанні боргів громадян за житловими кредитами в іноземній валюті. Таким чином, чиновники спробують досягти соціальної справедливості. Про це заявив заступник Міністра фінансів з питань євроінтеграції Артем Шевельов.
За словами заступника міністра, відповідний документ, який пропонує «пробачити» валютні борги українців по іпотеці вже затверджений Кабінетом Міністрів і поданий на розгляд до Верховної Ради.
«Ми зацікавлені, щоб цей законопроект задовольнив позичальників, які опинилися в таких важких умовах через девальвацію гривні. Що стосується банків, то нам важливо досягти взаєморозуміння з ними, тому що цей закон матиме обов’язкову силу. І ми раді, що той законопроект, який був прийнятий Кабміном, який подається зараз у ВР України, буде підтриманий банківською спільнотою », – сказав він.
Втім, за словами чиновника, банки, звичайно, понесуть деякі операційні втрати в разі прийняття законопроекту. Проте, вже 19 банків в Україні погодилися на реструктуризацію боргів громадян за житловими кредитами.
«Безумовно, в банках будуть певні операційні витрати, оскільки законопроект передбачає списання щонайменше 25%, в окремих випадках до 100% від суми кредиту. Але це елемент тієї самої соціальної справедливості, який ми дуже хотіли підтримати. Тому у нас є лист за підписом 19 провідних банків України на підтримку цього законопроекту. Є сім’ї, які потрапили в складне положення через девальвацію гривні, і для яких житло, під яке була взята іпотека, було єдиним. Тому нам треба було уникнути катастрофічних наслідків виселення боржників », – зазначив пан Шевельов.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас