США заявляють, що передана Україні військова техніка "найкраща з наявної" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США заявляють, що передана Україні військова техніка "найкраща з наявної"

Казна та Політика
1611
США надають Україні в основному нове військове обладнання, яке раніше не використовувалося, заявила офіційний представник Пентагону Мішель Балданса.
США на постійній основі надають своїм іноземним партнерам по всьому світу як нове військове обладнання, так і техніку з вже наявних запасів. Передача техніки зі складів дозволяє Сполученим Штатам відповідати якнайшвидше на термінові вимоги”, – сказала Балданса.
Вона запевнила, що Пентагон “надає Україні найкраще з наявного обладнання, беручи до уваги доступні ресурси і терміновість необхідних поставок”.
“Абсолютна більшість техніки, яку ми направили в Україну, ніколи раніше не була у вжитку. Однак через терміновість ситуації ми передали неброньовані автомобілі з існуючих складів, оскільки вони були доступні швидше, ніж техніка з інших джерел. Згідно з вимогами американського законодавства, всі ці машини на момент поставки Україні були в робочому стані “, – сказала Балданса.
Як зазначила представник Пентагону, “неброньовані автомобілі є одним з напрямків американської допомоги Україні, до якої також входять броньовані автомашини та інше нелетальне озброєння”. “Ми передали допомогу для підвищення обороноздатності українських сил на суму понад 265 мільйонів доларів”, – сказала вона.
Згадавши про “успішне проведення програми підготовки української Національної гвардії і розпочатої нещодавно підготовки спеціальних і звичайних сил”, Балданса підкреслила, що Пентагон “продовжить пильно стежити за ситуацією і підтримувати постійний контакт з партнерами в Україні для визначення наступних кроків у військовій співпраці”.
Раніше газета Washington Post опублікувала інформацію про те, що влада США поставила в Україну старе військове обладнання на суму понад 260 млн доларів. За даними видання, українські війська спецпризначення отримали від влади США військові джипи, які самі Штати використовували у військових діях в 1980-90-х роках. В іншій частині, за інформацією видання, військовослужбовцям України поставили модель бронежилета, що використовувалася в середині 2000-х років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас