Регулятор закликає надати право не визнавати банки неплатоспроможними через девальвацію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор закликає надати право не визнавати банки неплатоспроможними через девальвацію гривні

Кредит&Депозит
620
Національний банк закликає Верховну Раду проголосувати за законопроект №2449, яким надається регулятору право не визнавати банки неплатоспроможними за порушення нормативів через девальвацію гривні.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
В ході наради з банкірами перший заступник голови НБУ Олександр Писарук акцентував увагу на тому, що досі Верховною Радою не поставлений на голосування законопроект №2449.
Законопроект дає право Нацбанку не відносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних, якщо погіршення його фінансового стану було викликано девальвацією національної валюти та / або формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями.
“Законопроект є структурно важливим і розроблявся в рамках реалізації цілей програми МВФ. Крім того, він безпосередньо сприятиме стабілізації банківської системи України та посилення захисту прав інших кредиторів банків”, – зазначив Писарук.
Національний банк очікує якнайшвидший розгляд і результативне голосування цих законопроектів в парламенті.
Нагадаємо, законопроект №2449 дає право Національному банку не відносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних, у разі якщо зменшення розміру регулятивного капіталу, значення нормативу адекватності регулятивного капіталу, нормативів поточної та короткострокової ліквідності, збільшення обсягу негативно класифікованих активів банку викликані зростанням курсу іноземних валют до національній валюті України або формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас