Виробники будматеріалів хочуть відмовитися від послуг "УЗ" через тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники будматеріалів хочуть відмовитися від послуг "УЗ" через тарифи

Казна та Політика
575
Виробники будматеріалів відмовляться від послуг “Укрзалізниці”, якщо Кабмін погодить наказ Міністерства інфраструктури про підвищення тарифів залізничні перевезення в 2016 році на 30%.
Про це заявив голова Всеукраїнського союзу виробників будівельних матеріалів та виробів Іван Салій, передає прес-служба асоціації.
За його словами, постійне зростання транспортної складової в ціні будматеріалів перешкоджає виходу вітчизняних виробників на експортні ринки.
“Транспортна складова обмежує наші експортні можливості та зменшує конкурентоспроможність наших будівельних матеріалів. Наприклад, таке плече, як Київ-Вільнюс залізницею ми не можемо вже відправляти через транспортну складову. Тобто, це фактично обмежує будівельні матеріали внутрішнім ринком”, – говорить Салій.
При цьому він відзначає, що через тарифну політику “Укрзалізниці” для перевезення вантажів по території України виробники вже найчастіше віддають перевагу автомобільному транспорту.
“Ми живемо в транзитній державі та автотранспорт сьогодні вже цілком конкурентоспроможний. Таким чином, все більше вантажів переходить із залізниці на автотранспорт… Великотоннажні великі фури і самоскиди, і т.і”, – сказав Салій.
“Звичайно, на великих відстанях залізниця поза конкуренцією, але після того, як вона піднімає тариф, ми стаємо неконкурентоспроможними як на внутрішньому ринку товарів, так і на зовнішньому. Тобто, ніхто нічого не буде перевозити”, – пояснює голова спілки виробників будматеріалів.
Салій уточнює, що в наступному році для виробників окремих будівельних матеріалів чергове зростання вартості транспортування залізницею може стати критичним. У першу чергу, це стосується щебеню та цегли.
Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що тарифи “Укрзалізниці” на перевезення вантажів в 2016 році планується підняти на 30%. За його словами, тарифи будуть підвищені з 1 січня і з 1 липня на 15% у кожному випадку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас