НБУ спростив операції з рахунками в національній та іноземній валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростив операції з рахунками в національній та іноземній валюті

Особисті фінанси
1540
Національний банк спростив порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах з метою спрощення ведення бізнесу і для розвитку послуг міжнародних систем інтернет-розрахунків в Україні.
Про це йдеться в постанові правління НБУ № 833 “Про затвердження змін до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах”.
“Прийняття постанови створює передумови для спрощення ведення бізнесу в Україні та сприяє використанню громадянами України послуг міжнародних систем інтернет-розрахунків”, – йдеться в повідомленні НБУ.
“Так, цим документом у відповідності з новими вимогами законодавства України наведено норми Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах”, – повідомляє регулятор.
Зокрема передбачено обов’язок банку здійснювати верифікацію клієнта; спрощений порядок відкриття банками рахунків суб’єктів господарювання; запроваджено принцип мовчазної згоди у разі неотримання банком повідомлення від контролюючого органу про взяття рахунку підприємства на облік.
Крім того спрощений порядок відкриття рахунків для нерезидентів-інвесторів; спрощено порядок закриття рахунків для клієнтів, які мають незавершені зовнішньоекономічні контракти; надана можливість фізичним особам отримувати на поточний рахунок іноземну валюту, переведену з-за кордону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас