Єврокомісія полегшить отримання фінансування для невеликих підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія полегшить отримання фінансування для невеликих підприємств

Фондовий ринок
221
Єврокомісія запропонувала спростити правила відносно інформації, яку невеликі компанії зобов’язані надавати при розміщенні акцій або облігацій, пише The Wall Street Journal.
Згідно з діючими правилами, європейські компанії, які планують залучити фінансування за рахунок випуску біржових цінних паперів, надають потенційним інвесторам проспект, що містить інформацію про компанію, про її спеціалізацію, фінансове становище і структуру власності. Потім проспект отримує схвалення регулятора конкретної країни і може бути використаний у всіх 28 країнах ЄС.
Однак для багатьох невеликих компаній складання проспекту, який налічує сотні сторінок докладної інформації, виявляється дуже витратною справою, при цьому інвесторам також непросто проаналізувати такий обсяг даних.
Одне з головних пропозицій Єврокомісії, спрямованих на спрощення процесу отримання фінансування, полягає в тому, що компанії, які планують випустити папери на суму менше 500 тис. євро, не повинні будуть надавати проспект зовсім. Зараз це послаблення діє для емісій об’ємом менше 100 тис. євро.
Також ЄК планує розробити спрощені правила для складання проспектів, щоб європейські компанії не несли невиправдані витрати при спробі залучити кошти на ринку. Такі правила планується застосовувати відносно компаній з капіталізацією менше 200 млн євро.
“Пропозиція ЄК зробить всю систему простіше, дешевше і швидше, – зазначив єврокомісар з питань фінансової стабільності і послуг Джонатан Хілл. – Воно забезпечує захист інтересів інвесторів і при цьому спрощує процес залучення коштів для середніх і невеликих за розміром компаній”.
Відзначається, що процес обговорення і схвалення пропозиції на рівні національних урядів і остаточне прийняття Європарламентом може зайняти кілька місяців.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас