"Посилення турбулентності": НБУ пояснив зниження курсу гривні в кінці жовтня - листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Посилення турбулентності": НБУ пояснив зниження курсу гривні в кінці жовтня - листопаді

Валюта
1880
Національний банк пояснює зниження курсу гривні в кінці жовтня – листопаді короткостроковими факторами.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби в макроекономічному та монетарному огляді Нацбанку.
“Наприкінці жовтня і в листопаді після майже піврічної стабільності на міжбанківському валютному ринку спостерігалося посилення турбулентності. Протягом більшої частини жовтня 2015 офіційний курс гривні до долара США залишався майже незмінним (середньозважений курс знизився менш ніж на 0,3% м/м). У той же час внаслідок посилення девальваційного тиску в другій половині місяця станом на кінець жовтня 2015 курс гривні до долара США знизився на 6,4% м/м”, – констатує НБУ.
Регулятор пояснює, що девальваційний тиск на курс гривні мали переважно короткострокові фактори.
Головними причинами зниження гривні є зростання невизначеності серед економічних агентів перед місцевими виборами, сезонне збільшення попиту на валюту у зв’язку із закупівлею енергоносіїв, виплати Фонду гарантування вкладів, а також посилення в попередні місяці девальвації валют окремих торгових партнерів.
Крім того, на курс вплинуло зниження цін на ключові сировинні товари українського експорту, хоча частково це було компенсовано за рахунок зниження цін на імпортні носії.
Нагадаємо, в листопаді курс гривні на міжбанку знизився з 23,05 UAH/USD до 23,90 UAH/USD, офіційний курс гривні – з 22,99 до 23,88 UAH/USD.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас