Україна має намір до 2030 р знизити викиди парникових газів до 60%, - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір до 2030 р знизити викиди парникових газів до 60%, - Порошенко

Казна та Політика
255
Україна має намір в 2030 року не перевищувати 60% від рівня викидів парникових газів 1990 року, заявив президент України Петро Порошенко.
“Незважаючи на всі виклики, ми залишаємося вірними нашим зобов’язанням за Рамковою конвенцією ООН про зміну клімату та Кіотським протоколом. Моя країна послідовно вносить свій внесок у зусилля, спрямовані на скорочення антропогенних викидів парникових газів, для того, щоб обмежити небезпечну глобальну температуру. Україна поставила перед собою мету в 2030 року не перевищувати 60% від рівня викидів парникових газів 1990 року “, – заявив П.Порошенко, виступаючи на Міжнародній конференції ООН з питань клімату в Париж в понеділок.
Він зазначив, що Україна готова це зробити, незважаючи на масштабні завдання, які стоять перед країною з відновлення Донбасу.
“Ми говоримо про реконструкцію зруйнованих промислових підприємств, у тому числі інфраструктури, залізниць, нафто – і газопроводів, водопостачання, а також об’єктів соціальної сфери. Величезна робота, яка ще повинна бути зроблена, призведе до збільшення виробництва металу і неметалевих будівельних матеріалів. При цьому ми виходимо з того, що Україна не буде перевищувати ліміт рівня викидів парникових газів”, – заявив П.Порошенко.
Крім того, за його словами, треба дати поштовх досягненню компромісу щодо нового Глобального кліматичного угоди для того, щоб воно набула чинності в 2020 році.
“Україна бере активну участь у розробці цього ключового документа”, – підкреслив президент.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас