Іран офіційно запропонував інвесторам нову модель нафтогазових контрактів, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран офіційно запропонував інвесторам нову модель нафтогазових контрактів, - FT

Енергетика
496
Іран представив офіційно нову модель нафтогазових контрактів, щоб залучити міжнародних компанії. Країна пропонує більш гнучкі умови при коливанні цін і інвестиційні ризики, пише британське видання The Financial Times.
Детальна інформація про нові контракти була оприлюднена під час дводенної конференції в Ірані за участю керівників нафтових з європейських і азіатських компаній, включаючи Total, Statoil, BP, Royal Dutch Shell, Repsol, Sinopec, а також компаній з Індії, Пакистану та Оману.
Радник з питань енергетики від уряду Великобританії також був присутній, повідомив один західний дипломат.
Нова модель контрактів підводить риску і знаменує кінець системи двадцятирічної давності, яка заважала іноземним компаніям бронювати резерви. У деяких випадках нова модель дозволяє тепер бронювати запаси, але іноземні компанії досі не можуть стати власниками нафтових родовищ країни.
Національна іранська нафтова компанія тепер матиме ексклюзивні права власності на ресурси.
“Ми не стверджуємо, що це ідеал, і бездоганна схема, але вона може задовольнити потреби як Національної іранської нафтової компанії, так і міжнародних нафтових компаній”, – говорить міністр нафти Ірану Біджан Намдара Зангане.
Іран, як очікується, ініціює близько 50 нафтових і газових проектів, але поки невідомо, коли компанії зможуть взяти участь у торгах або почати прямі переговори.
Раніше повідомлялося, що Іран планує на початку листопада представити нові контракти на видобуток нафти, спрямовані на залучення іноземних інвесторів після зняття санкцій з Тегерана.
Тегеран вже заявляв, що має намір продавати свою нафту за будь-яку ціну, оскільки він планує “за всяку ціну” збільшити видобуток “чорного золота”.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас