Чиновник КМДА пояснив, як киянам налічували плату за опалення в жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновник КМДА пояснив, як киянам налічували плату за опалення в жовтні

Особисті фінанси
859
У Києві застосували механізм, який дозволяє мешканцям будинків без лічильників оплатити опалення максимально наближено до тих жителів, в будинках яких працюють прилади обліку.
Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.
“У жовтні цього року мешканці міста Києва платили за опалення за спеціальним алгоритмом нарахування. Цей алгоритм дозволив нарахувати людям за опалення, виходячи з кількості опалювальних днів і теплового навантаження на будинок. Іншими словами, в Києві застосували механізм, який дозволяє мешканцям будинків без лічильників оплатити опалення максимально наближено до тих жителів, в будинках яких працюють прилади обліку. Слід зазначити, що таку практику нарахувань за тепло Київ застосовує вперше “, – повідомив П.Пантелеєв.
У жовтні, який ще не був холодним місяцем, а запуск опалення здійснений не з початку місяця, місто використало можливість зменшити той фінансовий вантаж, який би отримали кияни з приходом нових тарифів.
“Для кожного будинку столиці, де лічильник не встановлений, або ще не взято на комерційний облік (тобто не запущений в роботу для подальших нарахувань) був здійснений індивідуальний розрахунок вартості тепла. При цьому в жовтні враховувалася проектне теплове навантаження на будинок, то є кількість тепла, яке спорудження споживає в відповідності з технічною документацією. Також враховувалася кількість опалювальних днів. Всі ці фактори стали причиною того, що кожен будинок отримав свою вартість тепла, розрахунок якого базувався на обсягах фактично спожитої послуги “, – розповів П.Пантелеєв.
За словами чиновника, в середньому мешканці будинків без лічильників, за розробленим КМДА алгоритмом, заплатили в жовтні близько 8-10 гривень за квадратний метр. Тоді як за тарифом повинні заплатити 16,14 гривні за квадратний метр опалення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас