Україна узгодила з ЄС законопроект про електронні держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна узгодила з ЄС законопроект про електронні держзакупівлі

Казна та Політика
387
Україна і Євросоюз узгодили на експертному рівні законопроект про електронні державні закупівлі, згідно з яким усі торги з 1 січня 2017 року відбуватимуться в електронному форматі.
Про це повідомив голова департаменту державних закупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олександр Стародубцев на своїй сторінці у Facebook.
“Ми узгодили з європейцями наш законопроект”, – написав він.
За словами Стародубцева, головним питанням з боку європейських експертів стало регламентоване законопроектом обов’язкове проведення електронних аукціонів, хоча така норма не передбачена директивами ЄС.
“Після довгого обміну аргументами головний експерт ЄС з цієї теми Жан-Ів Мюйль махнув рукою і сказав: “…Ну добре, ви ж пам’ятаєте, що це тимчасовий захід для боротьби з корупцією…”, і підтвердив готовність ЄС прийняти наш обов’язковий аукціон у новому законі”, – повідомив керівник департаменту.
При цьому законопроект стосується публічних закупівель, сума яких перевищує 50 тис. грн, але не більше граничної суми, що встановлюється Кабінетом міністрів.
Документ передбачає дві процедури закупівель: відкриті конкурентні торги і неконкурентні переговорні процедури.
Перша процедура буде застосовуватися у разі, якщо предмет закупівлі зрозумілий і не потребує додаткових консультацій.
Друга ж буде використовуватися у випадку, якщо завдання, яке стоїть перед замовником, може бути виконано за допомогою закупівлі різних товарів і послуг, а конкретний вибір можна зробити лише після консультацій з учасниками торгів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас