«Мрія» зробила перший платіж по кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Мрія» зробила перший платіж по кредиту

Кредит&Депозит
1058
Агрохолдинг «Мрія» здійснив перший платіж у розмірі $ 15 млн за кредитом на суму $ 25 млн, який був залучений у червні 2015 на фінансування операційної діяльності.
Згідно прес-релізу компанії в понеділок, сума погашення на $ 15 млн була узгоджена з кредиторами. Баланс в $ 10 млн буде продовжений до 31 січня 2016 з можливістю пролонгації терміну повернення коштів до кінця лютого 2016 по додатковому узгодженню з кредиторами.
Кредит забезпечив компанії успішне завершення збору врожаю. «Мрія» вже почала експорт зерна, що знизило потребу в оборотному капіталі, погашення кредитної лінії може бути здійснено з вільного грошового потоку, що генерується від виручки.
Зараз агрохолдинг знаходиться в процесі переговорів з кредиторами щодо реструктуризації боргового портфеля та отримання нової кредитної лінії на 2016 рік.
Як повідомлялося, в серпні 2014 року «Мрія» повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $ 120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями. Сукупна заборгованість холдингу перед всіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов’язаним з сім’єю Гут компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько $ 1,3 млрд.
У січня 2015 року операційний контроль над «Мрією» перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво.
Засновники холдингу, сім’я Гут, передали кредиторам права на 220 тис. га землі, сьомій елеваторів і чотири зерносховища загальною потужністю зберігання близько 600 тис. тонн, картоплесховища потужністю 90 тис. тонн, два крохмальних заводи, насіннєвий завод, сьомій ферм з розведення ВРХ. Не перейшли під контроль кредиторів цукрові заводи, портовий термінал в Одеській області, дилерський та логістичний бізнес.
«Мрія» розраховує в 2016 році залучити у кредиторів $ 55 млн на поповнення оборотного капіталу, у тому числі на проведення весняних посівних робіт.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас