У Києві з'явилися маршрутки з алкозамками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явилися маршрутки з алкозамками

Казна та Політика
1163
Дев’ять київських маршрутних таксі обладнали алкозамками в рамках соціальної ініціативи Roar for life, мета якої – привернути увагу українців до проблеми водіння в нетверезому стані.
Алкозамок (або алкоблокіратор) – це пристрій, який встановлюється в систему запалювання. При закладі автомобіля блокіратор просить водія пройти тест на наявність алкоголю в видиху, для цього використовується портативний алкотестер. Якщо норма перевищена – двигун не заведеться.
Подібні ініціативи вже кілька років діють в європейських країнах, але в Україні реалізуються вперше.
“Відповідальна поведінка за кермом в першу чергу залежить від свідомості кожного учасника дорожнього руху, – зазначив Єгор Калашніков, голова правління Фонду сприяння безпеці дорожнього руху. – Нашою метою було не тільки розповісти про проблему, але і запропонувати практичні інструменти її вирішення”.
Алкозамки будуть встановлені в 9 київських маршрутних таксі, що належать компанії “ДМ-Кіевтранс” – на маршрутах 587, 231, 463, 455, 194 і 582.
Відзначимо, водіння в нетверезому стані – на другому місці в списку основних причин ДТП в Україні. За 10 місяців 2015 в таких аваріях постраждало 2823 людини. При цьому в Києві за той же період з вини з вини водіїв автобусів і маршрутних таксі відбулося 262 ДТП, в яких постраждало більше 500 осіб.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас