Стало відомо, скільки НБУ і банки купили валюти з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки НБУ і банки купили валюти з початку року

Валюта
1078
Національний банк України (НБУ) і українські банки з початку року викупили на валютному ринку $ 3 млрд, повідомила глава центробанку Валерія Гонтарєва в доповіді на курсі лекцій “Макроекономіка від перших осіб: гроші, центробанк, політика”, організованому в Києві Vox Ukraine, Київською школою економіки (KSE) та НБУ 28-29 листопада.
“Національний банк з початку року викупив з ринку готівки і поповнив резерви на $ 1,7 млрд, а банки купили і поповнили свої валютні авуари на суму $ 1,3 млрд. Тобто, практично $ 3 млрд банками і Національним банком було куплено у ринку”, – сказала глава Центробанку.
За словами В.Гонтаревой, все більш активні операції центробанку на ринку дають підставу зробити висновок, що курс гривні, в даний час, практично збалансований за рахунок поточних операцій. За рахунку капітальних операцій також є надходження, але поки у вигляді запозичень у зарубіжних партнерів.
“Прямих інвестицій, на жаль, ще немає, але їх, напевно, було б важко зараз очікувати. Я вважаю, ми можемо починати їх чекати з наступного року”, – сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас