Гонтарєва повідомила, якою бачить курсову політику на найближчі п'ять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва повідомила, якою бачить курсову політику на найближчі п'ять років

Валюта
3500
Національний банк України (НБУ) у найближчі п’ять років буде дотримуватися гнучкої курсової політики щодо курсу національної валюти, повідомила глава центробанку Валерія Гонтарєва в доповіді на курсі лекцій “Макроекономіка від перших осіб: гроші, центробанк, політика”, організованому в Києві Vox Ukraine, Київською школою економіки (KSE) та НБУ 28-29 листопада.
“Всі дуже часто плутають вільну конвертованість гривні і те, що називається гнучкий курс. У нас гнучкий курс. У нас немає вільно конвертованої валюти, і я вам скажу, що на горизонті наступних п’яти років я вільно конвертовану валюту не бачу. Я бачу валютне регулювання, ліберальне, і наш гнучкий курс “, – зазначила глава центробанку.
Як повідомлялося, НБУ постановою №581 від 3 вересня продовжив дію антикризових заходів, введених в 2014-2015 роках, ще на три місяці – до 4 грудня 2015 року. Зокрема, зберігаються вимоги обов’язкового продажу 75% валютної виручки та її повернення в Україну у 90-денний термін, добові ліміти на продаж в одні руки інвалюти в 3 тис. грн і на видачу готівкових коштів у нацвалюті через каси та банкомати в 300 тис. грн.
НБУ допускає зняття адміністративних обмежень на валютному ринку до середини 2016 за умови сприятливої ситуації у фінансовому секторі
Крім того, центробанк має намір скасувати декрет про валютне регулювання, датований 1993 роком, замінивши його новим валютним регулюванням. Відповідні зміни очікуються до середини наступного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас