Назарбаєв відмовився підтримувати курс тенге — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назарбаєв відмовився підтримувати курс тенге

Валюта
1574
Нурсултан Назарбаєв заборонив використовувати кошти Національного фонду Казахстану на підтримку національної валюти.
“Повернення до практики нескінченного підтримки курсу національної валюти за рахунок коштів Національного фонду не буде”, – йдеться в посланні Назарбаєва до народу.
Президент Казахстану знову повідомив про проблеми в економіці країни, які він пов’язує з кризою, яка нібито існує у світі. За його словами, податкові надходження до бюджету скоротилися на 20%, а влада розробила план дій на випадок зниження цін на нафту до 30 і до 20 доларів за барель.
На кінець жовтня 2015 кошти Національного фонду Казахстану становили 64 млрд доларів. 20 серпня після переходу до плаваючого курсу тенге впав на 26% до 255 тенге за долар. У вересні курс наблизився до 300 тенге за долар, після чого інтервенції на валютному ринку поновилися.
На початку вересня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв призначив свою старшу дочку Дарігу заступником глави уряду Каріма Масімова.
Рішення влади щодо девальвації тенге сприяло збіднення казахстанців. Очевидно, що далі неминуче підуть зростання цін і скорочення соціальних витрат. У такій ситуації жителі країни у своїх бідах завжди звинувачують владу.
Це означає, що подальше поглиблення кризи і подальше падіння рівня життя казахстанців негативно позначиться на рейтингу старшої дочки і може перекреслити її плани стати президентом Казахстану.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас