Фонд гарантування вкладів має намір запропонувати НБУ ліквідувати банк "Фінанси та Кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів має намір запропонувати НБУ ліквідувати банк "Фінанси та Кредит"

Кредит&Депозит
2510
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір запропонувати Національному банку ліквідувати неплатоспроможний банк “Фінанси та Кредит”.
Про це повідомив директор-розпорядник Фонду Костянтин Ворушилін.
“Ми будемо ліквідувати банк, питання лише в тому, як скоро. Банк великий, обробка бази вкладників потребують часу. На “Фінанси та Кредит” був тільки один претендент, який мав намір створити на його базі перехідний банк. Але його пропозиція була, м’яко кажучи, нецікавою. Сумніваюся, що це був серйозний інвестор “, – сказав він.
Ворушилін повідомив, що цей інвестор обіцяв внести в статутний капітал банку 500 млн гривень.
При цьому Фонд повинен був передати йому активи на 5 млрд гривень і на таку ж суму базу вкладників з депозитами до 200 тис. гривень.
“Але інвестор дивився не стільки на активи, які ми йому передавали, скільки намагався з’ясувати питання по конкретних депозитах. Було зрозуміло, що в даному випадку покупець зацікавлений в якихось схемах виведення своїх грошей з банку. Ми йому відмовили, бо його пропозиція була економічно не цікава. Хоча юридична компанія, яка представляла цього інвестора, працювала з нами раніше. З її допомогою ми успішно продали Астра Банк “, – зазначив директор Фонду.
При цьому Ворушилін дивується з приводу введення тимчасової адміністрації в банк, так як на момент її введення всі активи були на місці.
“Коли входив наш представник, на рахунках перебувало майже 500 млн гривень. Банк живий, у нього була можливість вижити і продовжувати працювати. Але не ми приймали рішення. Потрібно розуміти різницю: є банки-піраміди, які живуть за рахунок сумнівних схем, але “ФіК “ до них не відносився”, – сказав він.
Директор фонду зазначив, що хоча і власник банку вивів гроші в інсайдерські кредити і у свій бізнес, банк продовжував працювати, поки працювала економіка.
Нагадаємо, 17 вересня НБУ визнав неплатоспроможним банк “Фінанси та Кредит”.
Фонд гарантування вкладів, у свою чергу, ввів тимчасову адміністрацію в банк на 3 місяці з 18 вересня до 17 грудня поточного року включно.
Основним бенефіціаром “Фінанси та Кредит” є Костянтин Жеваго.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас