ЗТМК заявляє про заборгованість держави з відшкодування ПДВ в 43,9 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗТМК заявляє про заборгованість держави з відшкодування ПДВ в 43,9 млн гривень

Казна та Політика
163
Запорізький титано-магнієвий комбінат, що входить в титановий бізнес групи компаній Group DF, заявляє про заборгованість держави з відшкодування ПДВ у розмірі 43,9 млн гривень.
Про це журналістам повідомив директор ЗТМК Володимир Сивак.
“Станом на 1 жовтня сума неповерненого ПДВ перед комбінатом склала 44 млн гривень. Прогнозується, що до кінця поточного року вона збільшиться ще на 43,9 млн гривень. Це неприйнятно, це стримує зростання компанії. Коли накопичується така значна сума неповернутого ПДВ, попросту відбувається вимивання оборотних коштів підприємства. І це значить, що ми вчасно не можемо розрахуватися з нашими партнерами. Наприклад, наш борг перед “Запоріжжяобленерго” становить 125, 787 млн. Вони вже кілька разів заявляли про готовність знизити енергопостачання комбінату через борги “, – заявив він .
Сивак підкреслив, що ЗТМК почне погашати накопичену заборгованість перед обленерго, як тільки отримає від держави відшкодування з ПДВ.
Він зазначив, що в даний час на складах підприємства знаходиться продукція в обсягах, достатніх для погашення заборгованості перед “Запоріжжяобленерго”.
“Але як тільки продукція відвантажується, сума заборгованості з ПДВ зростає. Таким чином, фактично мотивується імпорт, і це вже макроекономічна проблема, це вплив на платіжний баланс країни, – підкреслив директор ЗТМК.
За словами Сивака, що накопичилися борги держави з неповерненого ПДВ не дозволяють великим промисловим підприємствам, таким як ЗТМК вчасно розрахуватися з великими постачальниками електроенергії.
Як повідомляли Українські Новини, “Запоріжжяобленерго” обмежила енергопостачання ЗТМК через заборгованість за спожиту електроенергію.
27 листопада “Запоріжжяобленерго” почала обмеження енергопостачання Заводу напівпровідників (Запоріжжя).
2 листопада “Запоріжжяобленерго” обмежила і відновила енергопостачання ЗФЗ через 431 млн гривень заборгованості.
Також “Запоріжжяобленерго” повідомила “Запоріжсталь” про намір обмежити енергопостачання 16 листопада через 110 млн гривень заборгованості.
60,25% акцій ВАТ “Запоріжжяобленерго” належить державі, 16,52% і 12,31% – кіпрським компаніям Lex Perfecta Limited і Bikontia Enterprises Limited відповідно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас