У Кабміні повідомили, коли планують здати в Раду законопроект про конвертацію валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні повідомили, коли планують здати в Раду законопроект про конвертацію валютних кредитів

Кредит&Депозит
598
Кабмін планує подати в Раду законопроект про конвертацію валютних кредитів для населення зі списанням 25% -50% боргу 30 листопада.
Кабінет Міністрів планує подати до Верховної Ради законопроект про конвертацію валютних кредитів для населення зі списанням 25% -50% боргу в понеділок, 30 листопада.
Про це в ході засідання Ради сказав перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський.
“Даний законопроект був розглянутий і затверджений на засіданні уряду. У понеділок буде відправлений у парламент для реєстрації”, – сказав він.
Уманський зазначив, що за рахунок даного документа можна буде провести конвертацію валютних кредитів для 37 тис. сімей на суму понад 20 млрд гривень.
Як повідомляли Українські Новини, Кабінет Міністрів затвердив пакет законопроектів з конвертації валютних кредитів фізосіб і юросіб.
Передбачається, що тим позичальникам, які брали кредити на покупку єдиного житла, а також на купівлю землі для будівництва такого житла, банки спишуть 25% боргу; для позичальників, які купували соціальне житло (квартири площею до 60 кв. м і будинки до 120 кв. м), спишуть не менш 50%; інвалідам, учасникам АТО, ветеранам, багатодітним сім’ям – понад 70%.
Банки збираються пробачити борги спадкоємцям учасників АТО і тим учасникам АТО, які отримали інвалідність і купили єдине соцжитло.
Ставка кредиту при конвертації не мінятиметься і буде зафіксована на 3 роки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас