Власники смартфонів на Windows демонструють найнижчу лояльність до бренду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники смартфонів на Windows демонструють найнижчу лояльність до бренду

Технології&Авто
684
Мобільна екосистема Microsoft є третьою в світі за величиною і навряд чи в осяжному майбутньому зможе радикально змінити свої позиції в більшу сторону. Однак уявлення про лояльність користувачів до бренду довгий час залишалися невідомими. У новому звіті Ericsson були продемонстровані результати дослідження, проведеного в США в період з 2013 по 2015 рр., в якому відображено ставлення користувачів до Windows Phone і їхнє бажання залишитися або залишити дану платформу. Висновки, зроблені аналітиками, на перший погляд можуть здатися досить негативними для редмондівської компанії, якби не майбутні зміни в екосистемі.
Коротко висновок, зроблений фахівцями Ericsson, звучить так: у США лише 20% серед всіх власників Windows-фонів готові оновити свої девайси і придбати смартфони на базі Windows 10 Mobile. Решта 80% виберуть перехід на iOS або Android. Цікаво, що серед користувачів двох найбільш популярних ОС число відданих користувачів становить 82 та 73% у Android і iOS відповідно. Після Windows Phone лише 20% віддають перевагу “яблучній” операційній системі, тоді як переважна більшість – не менше 60% – переходять на пристрої з операційною системою від Google. Цікаво, що власники топових пристроїв на операційній системі від Microsoft демонструють більшу прихильність, ніж володарі низькосегментних апаратів, наприклад, Lumia 535 або 630, при цьому ті, хто купує недорогі Windows-фони, подумки уявляють, що їх чекає, і готові до невеликого асортименту додатків і слабкого “заліза”.
Отже, що може служити причиною такої низької оцінки ОС з Редмонда? Причина досить тривіальна: два роки тому, коли Ericsson почала дослідження, на ринку царювали Windows Phone 8 і 8.1 – не найпопулярніші версії системи з відносно мізерним набором додатків і тривіальним інтерфейсом. Безумовно, з кожним оновленням Microsoft приносила в систему щось нове, однак грамотно залучити розробників на свою платформу не змогла. Крім того, опитування охопило лише Північну Америку, де позиції Windows Phone відверто слабкі – флагманів представлено мало, а Apple і Android-виробники майже безроздільно володіють ринком. Боротися за ринок без козиря в рукаві в таких умовах досить складно, проте вже скоро Microsoft може відчути перші позитивні зміни.
По-перше, Windows 10 Mobile вийшла дійсно цікавою і незвичною, пропонуючи у зв’язці зі смартфонами низку достойних функцій. По-друге, флагмани Lumia 950 950 XL нарешті отримали по-справжньому топову “начинку”, яка не відлякає звиклого до топових характеристик користувача. Більше того, за рахунок функції Continuum флагмани можуть відкрити нову нішу “смартфон-комп’ютер в одному корпусі”, а на ринку настільних рішень Microsoft поки не знає собі рівних. Нарешті, Project Islandwood і тимчасово заморожений Project Astoria мають суттєво збільшити кількість готових додатків у Windows Store, що для кінцевого споживача є одним з ключових моментів при виборі нового смартфона.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас