Кому комп'ютер за $5: Raspberry Pi випускає найбільш бюджетну модель (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому комп'ютер за $5: Raspberry Pi випускає найбільш бюджетну модель (відео)

Технології&Авто
1640
Британський фонд Raspberry Pi Foundation, який прославився одноплатними комп’ютерами вартістю від $ 25, випустив нову модель Raspberry Pi Zero, яка коштує всього $ 5. Таким чином розробники сподіваються знизити поріг входу в навчання програмуванню і роботехніці для тих, хто змушений рахувати кожен долар.
Одноплатні комп’ютери Raspberry Pi спочатку задумувалися як бюджетна система для навчання інформатики, але всупереч очікуванням творців, отримали набагато більш широке застосування. Наприклад, їх використовують в роботехніці – нещодавно 15-річний українець створив серію DIY-роботів під назвою ELFi Robotics серед іншого і на основі Raspberry Pi. Ці пристрої також стали гідною альтернативою платформі Arduino, яка являє собою скоріше мікроконтролер, а не повноцінний комп’ютер.
«Оригінальна модель Raspberry Pi B і її наступники зробили програмовані комп’ютери доступними для всіх, хто готовий витратити $ 20-35. Починаючи з 2012 року мільйони людей використовували Raspberry Pi, щоб отримати свій перший досвід програмування, але ми зустрічали людей, для яких ціна все-таки була бар’єром. На початку року ми почали роботу над ще більш дешевим Raspberry Pi, щоб допомогти цим людям зробити рішучий крок », – написав у блозі фонду його керівник Ібен Аптон.
Творці запевняють, що Zero – повноцінний член сім’ї Raspberry Pi, працює на операційній системі Raspbian і тягне всі програми, що полюбилися користувачами, в тому числі Scratch, Minecraft і Sonic Pi. Пристрій поставляється без корпусу у вигляді мініатюрної плати розміром 65мм * 30мм * 5мм.
Комплектація:
- Процесор Broadcom BCM2835 з тактовою частотою 1GHz (на 40% швидше першої версії Raspberry, випущеної в 2012 році);
- 512MB оперативної пам’яті (LPDDR2 SDRAM);
- Слот для карти пам’яті microSD;
- Роз’єм mini-HDMI для відео (1080p 60fps);
- Micro-USB роз’єми для даних і живлення;
- 40 портів GPIO (Не розпаяні на платі) з компонуванням, ідентичною моделям A + / B + / 2B;
- Композитний відеороз’єм (Не розпаяний на платі).
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас