Експерти назвали ТОП-3 імпортних товарів з Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали ТОП-3 імпортних товарів з Білорусі

Казна та Політика
1649
Україна в січні-вересні 2015 імпортувала з Білорусі згущене молоко на суму 532 тис. дол., або 58% від загальних поставок цього продукту із зовнішніх ринків, а також оселедець в герметичній упаковці на суму 886 тис. дол., або 68%.
Як повідомила прес-служба асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», крім того, до трійки імпортних білоруських продуктів увійшла також рибна ікра (крім чорної), якій було ввезено на територію України на суму 1,5 млн дол., або 36% від усього імпорту.
Нагадаємо, Україна вирішила ввести з 20 січня 2016 спеціальне мито у розмірі 39,2% на імпорт ряду товарів з Республіки Білорусь як крок у відповідь на недружні дії з боку Білорусі по відношенню до українських підприємств кондитерської і пивоварної галузей.
Зокрема, спецмитом буде обкладатися молочна продукція і сири, рибна продукція, кондитерські вироби, хлібобулочні і борошняні вироби, пиво, горілка, сіль, косметика і шампуні, миючі та чистячі засоби, сірники, вироби з пластмаси, кухонні меблі, шини та покришки, трактора, тканини та інші товари.
З 1 травня 2014 року Білорусь ввела ліцензування імпорту пива з-за меж Митного союзу. Українські виробники пива повідомляли, що такі дії зробили українське пиво неконкурентоспроможним на білоруському ринку. Аналогічні заходи Білорусь застосувала і до українських кондитерам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас