"Укрзалізниця" сподівається на успішну реструктуризацію боргів до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" сподівається на успішну реструктуризацію боргів до кінця року

Казна та Політика
146
Акціонерна компанія “Українська залізниця”, створена в жовтні на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”), сподівається на успішну реструктуризацію своїх боргів до кінця цього року.
Про це журналістам повідомив директор з реформування, правової та майнової політики “Укрзалізниці”, член правління Публічного акціонерного товариства, створеного 21 жовтня на базі відомства, Євген Кравцов.
Нагадаємо, єврооблігації «Укрзалізниці» включені в боргову операцію з зовнішніми запозиченнями держави в рамках програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду.
“Тиждень нічого не можу вам сказати (про результати переговорів щодо реструктуризації зовнішніх боргів “Укрзалізниці” – УНІАН), я знаю все, але поки нічого не можу сказати, бо це заборонено, ми відразу подпадемо під санкції. По внутрішніх боргах процес іде, вже на фінальній стадії, думаю, до кінця року основний пул внутрішніх боргів закриємо, впевнений, що буде рішення і щодо зовнішніх, – сказав Кравцов.
Разом з тим, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський уточнив журналістам, що тривалі переговори з кредиторами не матимуть негативного впливу на роботу “Укрзалізниці”.
“Щодо внутрішніх боргів на 80-85% (досягнута домовленість – ред.), до кінця року ми повністю документарно підпишемо реструктуризацію на ПАТ, частина кредиторів залишиться, з якими ми перейдемо на наступний рік, але це не вплине негативно на роботу “Укрзалізниці”, – підкреслив міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас