Apple винайшла систему рухомих заслінок, що захищає iPhone від забруднення і намокання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple винайшла систему рухомих заслінок, що захищає iPhone від забруднення і намокання

Технології&Авто
794
В базі даних американського патентного відомства оринилася заявка на патент №20150340795, подана Apple. У ній описується система заслінок з електроприводом, розташованих над отворами під роз’єми критично важливих компонентів на зразок мікрофонів та гучномовців.
По команді набору системної логіки ці механічні затвори можуть швидко блокувати всі входи і виходи» мобільного пристрою, через які вода може дістатися до компонентів, тим самим заощадивши власнику кілька сотень доларів, які в іншому випадку пішли б на ремонт.
Нова розробка купертинівців може бути застосована для захисту будь-якого отвору смартфона iPhone, починаючи від роз’єму 3,5 мм і закінчуючи слотом для карток SIM з бічним розташуванням. У заявці докладно описуються всі ризики, пов’язані з особливостями поточного дизайну, де динамік або мікрофон захищає тільки сітка з дрібними отворами.
Ідея полягає у встановленні декількох рухомих затворів або заслінок типу жалюзі поруч з кожним отвором у корпусі. У разі iPhone 6s, наприклад, для ефективного захисту динаміка знадобиться шість таких заслінок, по одній на кожен круглий отвір. За задумом винахідників, це дозволить перекрити всі повітряні шляхи на час, коли динамік не використовується, і тим самим запобігти попаданню всередину корпусу рідин, пилу та інших забруднювачів.
В парі з захисними елементами, які будуть існувати кожен сам по собі або в якості вбудованого механізму, працюватимуть рухомі механізми позиціонування, керовані окремою мікросхемою. Ідеальними кандидатурами на роль таких компонентів є соленоїди, метали, що запам’ятовують форму і п’єзоелектричні приводи і т. д. При отриманні відповідної команди від керуючої мікросхеми позиціонер або позиціонери приймають потрібне положення, змінюючи кут нахилу, повертаючись навколо вертикальної осі або змінюючи свою орієнтацію з горизонтальної на вертикальну, і навпаки.
При необхідності затворам або заслонкам можна надати потрібну форму, а щоб вони зовсім щільно притискалися до стінок корпуса, використовувати силіконові ущільнювальні кільця.
Все це вже здається занадто фантастичним, проте Apple також пропонує задіяти спеціальні датчики виявлення вологи, різних забруднюючих речовин та інших потенційно небезпечних умов для своєчасної активації захисту.
Також наголошується, що в деяких випадках активація заслінок може відбуватися голосом або конкретним елементом інтерфейсу.
Ну і останнє, розробка Apple допускає виведення зовнішнього перемикача для ручного управління.
Враховуючи нинішні труднощі Apple з подальшим підвищенням ступеня інтеграції компонентів і зменшенням товщини корпуса, дуже малоймовірним видається втілення такого складного і дорогого механізму захисту у споживчому пристрої, принаймні в осяжному майбутньому. Втім, дана заявка вказує на інтерес Apple до систем активного захисту, що дозволяє сподіватися на появу чогось подібного в її майбутніх продуктах.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас