Білорусь прокоментувала нові українські мита — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь прокоментувала нові українські мита

Казна та Політика
2015
Міністерство закордонних справ Білорусі називає запровадження в Україні мита на білоруські товари спробою натиснути на Мінськ і закликає Київ до конструктивного діалогу.
“Українська сторона за останній місяць наступає на одні й ті ж граблі, голосно анонсуючи введення обмежень проти білоруських товарів у відповідь на якусь дискримінацію українських товарів з нашого боку”, – заявив прес-секретар білоруського МЗС Дмитро Мірончік. Він підкреслив, що цим нормальний процес вироблення взаємовигідних умов торгівлі скандалізують. “Ми так ніколи не робимо”, – зазначив Мірончік.
“Досить згадати, коли через складну ситуацію в Україні був введений спеціальний збір щодо імпортних товарів. Тоді Білорусь з розумінням поставилася до даного рішення, хоча за фактом Київ порушив міжнародний договір про вільну торгівлю”, – обурився чиновник.
Торкаючись поточної ситуації, Мірончік сказав: “По-перше, немає ніякої дискримінації в санітарно-гігієнічній експертизі української продукції, оскільки ця норма поширюється на всі країни, що не входять в Євразійський економічний союз. По-друге, є об’єктивна необхідність контролю імпортної продукції в цілях захисту здоров’я білоруських громадян “.
Представник білоруського МЗС відзначив, що дуже багато компаній з третіх країн були викриті в тому, що за документами поставляли товари з однією характеристикою, а на полицях магазинів виявлялися зовсім інші товари.
“В даний час підстав для перегляду рішення про санітарно-гігієнічну експертизу немає”, – заявив Д.Мірончік. За його словами, Білорусія доведе цю позицію до українських колег і спробує знайти рішення цього питання в рамках двосторонніх консультацій.
“Якщо наші колеги в Україні сподіваються за допомогою цього рішення (введення мита. – Ред.) натиснути на Білорусь, то вони помиляються. Конструктивніше, корисніше і, врешті-решт, по-сусідськи було б працювати спільно з тим, щоб збільшувати взаємний товарообіг “, – резюмував Мірончік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас