Парламент передав до місцевих бюджетів адміністративний збір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент передав до місцевих бюджетів адміністративний збір

Казна та Політика
432
Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №2981 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансового забезпечення надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування)”.
За відповідне рішення проголосував 271 нардеп.
Цей законопроект пов’язаний з попередніми проектами законів №2982 та №2983, які сьогодні також були прийняті у другому читанні.
Так, закон передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу України.
Зокрема, пропонується зараховувати до складу доходів загального фонду бюджетів міст республіканського АР Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад адміністративний збір за державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також за проведення державної реєстрації юридичних осіб, організацій та фізичних осіб – підприємців, які здійснюються виконавчими комітетами міських рад міст обласного значення, районними державними адміністраціями.
Зараз, згідно з діючими вимогами Бюджетного кодексу України, зазначений адміністративний збір зараховується до доходів загального фонду державного бюджету України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас