Австралійський стартап розробляє електропозашляховик з запасом ходу 200 (1200) км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійський стартап розробляє електропозашляховик з запасом ходу 200 (1200) км

Технології&Авто
1169
Австралійський стартап Red Automotive Technologies має намір випустити електричний позашляховик, який зможе проїжджати до 1200 кілометрів і розганятися до 250 кілометрів на годину. У тому випадку, якщо проект знайде необхідне фінансування, компанія розраховує запустити в серію кілька моделей і через десять років продавати до 75 тисяч автомобілів на рік.
Проект електричного позашляховика належить австралійському інженеру Полу ван де Лу. Він володіє власною інжиніринговою фірмою в Аделаїді, яка протягом останніх 22 років розробляє споживчі товари, а також різні системи і пристрої для оборони, автомобільної індустрії та гірничодобувної промисловості. На даний момент бізнесмен вже найняв для розвитку проекту колишнього керівника відділу планування нових продуктів компанії GM Holden та експерта в області електрокарів Ієна Маккліва.
У Red Automotive Technologies планують використовувати для своїх моделей модульну конструкцію. Перший позашляховик компанії отримає чотири електромотори (по одному в кожному колесі), двоступеневу трансмісію і «інноваційну» підвіску з регульованим дорожнім просвітом. Кліренс досягне 375 міліметрів, артикуляція коліс – 450 міліметрів, а маса причепа на буксирі – 3,5 тонни.
Виключно на електротязі позашляховик проїде близько 200 кілометрів. Модель також отримає ДВС (бензиновий або дизельний), який буде використовуватися виключно для підзарядки батарей під час руху. З цим агрегатом запас ходу збільшиться до 1200 кілометрів. З нуля до «сотні» новинка зможе прискорюватися менш ніж за чотири секунди. У плані позашляхових можливостей машина, як кажуть у компанії, зможе перевершити Jeep і Toyota Land Cruiser.
Найближчим часом Red Automotive Technologies приступить до пошуку фінансування, потім компанія має намір вийти на біржу і провести IPO. Стартова ціна першої моделі складе близько 85000 доларів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас