Швидкість передачі даних в мережі Wi-Fi досягла 1 Кбайт/с в реальних умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидкість передачі даних в мережі Wi-Fi досягла 1 Кбайт/с в реальних умовах

Технології&Авто
664
Компанія Velmenni початку практичні випробування технології Li-Fi, що забезпечує можливість бездротової передачі даних за допомогою світла.
Принцип роботи Li-Fi зводиться до зміни параметрів світіння світлодіодних ламп (LED) з дуже високою швидкістю. Цим процесом керує спеціальний мікрочіп, який кодує таким чином інформацію. Для реєстрації світлових пучків застосовується особливий фотодетектор, який здійснює зворотне перетворення даних. Для людського ока світлові коливання залишаються непомітними.
Раніше в лабораторних умовах дослідникам вдалося показати пропускну спроможність в мережі Li-Fi на рівні 224 Гбіт / с. Як тепер повідомляється, в реальних умовах фахівці Velmenni змогли забезпечити швидкість передачі даних до 1 Гбайт / с, що значно вище пропускної здатності звичайних бездротових систем Wi-Fi.
Крім високої швидкості, мережі Li-Fi забезпечать також поліпшення безпеки в межах одного приміщення, оскільки видимі світлові сигнали попросту не проходять крізь стіни.
Втім, про масове впровадження технології Li-Fi говорити поки рано. Для використання подібних мереж необхідне спеціальне обладнання, а конфігурація сучасних офісів і житлових приміщень часто перешкоджає нормальному поширенню світлових сигналів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас