"Укрзалізниця" погасила купон за євробондами на 500 мільйонів доларів, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" погасила купон за євробондами на 500 мільйонів доларів, - джерело

Фондовий ринок
328
Державна адміністрація залізничного транспорту України своєчасно і в повному обсязі погасила черговий купон за єврооблігаціями на 500 млн доларів з терміном обігу до 2018 року.
Про це агентству “Інтерфакс-Україна” повідомило джерело на фінансовому ринку.
Загальну суму виплати він не уточнив.
Як повідомлялося, “Укрзалізниця” в травні 2013 року розмістила дебютний випуск єврооблігації на 500 млн доларів, з терміном обігу п’ять років.
Процентна ставка за цінними паперами встановлена на рівні 9,5% річних. Процентний дохід нараховується двічі на рік – 21 травня і 21 листопада.
Єврооблігації “Укрзалізниці”, разом з цінними паперами Ощадбанку та Укрексімбанку, включені в периметр реструктуризації зовнішнього суверенного та гарантованого державою боргу, ініційованої Міністерством фінансів після затвердження Міжнародним валютним фондом нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на 17,5 млрд доларів.
Україна залучила в якості фінансового радника Lazard Freres SAS, юридичного – White & Case, зобов’язавши держбанки і “Укрзалізницю” також працювати з ними.
В рамках реструктуризації євробондів “Укрзалізниці”, на відміну від суверенних і гарантованих державою єврооблігацій, не потрібно списання основної суми боргу.
За словами міністра фінансів Наталії Яресько, процес реструктуризації єврооблігацій “Укрзалізниці” – тільки в початковій стадії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас