Швейцарці навчили безпілотник облітати перешкоди (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарці навчили безпілотник облітати перешкоди (відео)

Технології&Авто
429
Швейцарські дослідники вищої технічної школи Цюріха розробили систему орієнтування в просторі для безпілотників.
Система дозволяє йому пересуватися навіть в умовах складного навколишнього середовища з великою кількістю перешкод. В якості платформи розробники використовували гексакоптер Firefly виробництва AscTec, на який встановили камери, датчики відстані й акселерометр.
Оператор потрібен системі тільки при першому польоті в приміщенні, поки будується тривимірна карта навколишнього середовища. Після цього система орієнтування здатна розпізнавати положення дрона на карті і самостійно будувати оптимальний маршрут до заданої точки.
На відеозапису дрон летить в автономному режимі, уникаючи зіткнень з численними трубами і апаратурою в приміщенні.
Незважаючи на те, що окремі елементи системи вже були реалізовані різними дослідницькими групами та лабораторіями, їхня система орієнтування вперше цілком реалізує всі функції на борту автономного безпілотника.
Подібний пристрій може бути корисним для інспекції стану обладнання всередині приміщень на промислових підприємствах, бо після першого польоту безпілотник здатний самостійно пересуватися та планувати маршрут. У майбутньому розробники планують додати в систему підтримку розпізнавання рухомих перешкод, наприклад, людей. У поточній версії системи дрон може літати самостійно тільки якщо перешкоди залишаються на місці.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас