У Мінфіні повідомили, коли новий податковий кодекс і держбюджет-2016 "добереться" до Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні повідомили, коли новий податковий кодекс і держбюджет-2016 "добереться" до Ради

Казна та Політика
636
Проект Податкового кодексу разом з проектом державного бюджету на 2016 рік буде поданий до парламенту до кінця наступного тижня.
Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.
“Наступного тижня ми подаємо податковий кодекс разом з усіма податковими законами і бюджетом в уряд. Після затвердження в Кабміні він буде в парламенті. Очікуємо, що до кінця наступного тижня всі зможуть ознайомитися з податковими законами, новим бюджетом і законами, які подаватимуться в пакеті “, – сказала вона.
“Ми очікуємо, що він буде прийнятий. Ми готові скоротити бюджетні витрати на 60 млрд грн, щоб виконати вимоги МВФ щодо бюджетного дефіциту”, – додала заступник міністра фінансів.
Макєєва зазначила, що проект податкового кодексу передбачає введення єдиної ставки ПДВ у розмірі 20% для всіх категорій, у тому числі для сільгоспкомпаній і фармвиробників.
“Ми пропонуємо тимчасово виключити знижену ставку ПДВ 7% і застосувати єдину ставку 20% для фармацевтичної продукції. Тому що це пов’язано з нашою стратегією, нашим принципом справедливості і рівності. Сьогодні ми прибираємо спеціальний режим ПДВ для сільгоспкомпаній – ця галузь також дуже важлива для України , але ми пішли на цей крок і прибрали цю перевагу”, – сказала вона.
Нагадаємо, що МВФ попередньо схвалив податкову реформу від уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас