Aerojet Rocketdyne отримала контракт на створення двигунів для польоту на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Aerojet Rocketdyne отримала контракт на створення двигунів для польоту на Марс

Технології&Авто
307
Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) уклало з ракетобудівною корпорацією Aerojet Rocketdyne контракт вартістю $$1,16 млрд. на відновлення робіт з виробництва оновлених двигунів RS-25 і розробку нових моделей. Чотири модернізованих двигуна RS-25 будуть використовуватися в надважкої ракеті-носії Space Launch System (SLS), яка в майбутньому виведе в космос космічний корабель Orion для польоту на Марс.
Двигуни RS-25 використовувалися раніше для польотів Space Shuttle, попередника ракети SLS. Їх передбачається модернізувати з урахуванням того, що SLS буде рухатися з більш високою швидкістю і піддаватися більш низьких температур, ніж Shuttle, а також більш високому тиску.
Торік NASA провела серію вогневих випробувань модернізованих двигунів RS-25 для того, щоб перевірити їх здатність витримати більш екстремальні умови. Випробування пройшли успішно, тому NASA вирішило продовжити співпрацю з Aerojet.
В даний час у Aerojet мається 16 двигунів RS-25, що залишилися від проекту Space Shuttle. Їх оновили для установки в SLS. Як очікується, двигуни будуть використані в чотирьох місіях, включаючи два перших найважливіших випробувальних польоти Exploration Mission-1 і Exploration Mission-2.
Але NASA буде потрібно більше двигунів. На відміну від проекту Space Shuttle, їх не можна буде повторно використовувати. Це означає, що NASA потребуватиме стійкої постачання двигунів в осяжному майбутньому. Контракт укладений на період з листопада 2015 по 30 вересня 2024 року.
У рамках контракту Aerojet повинна створити нові оновлені двигуни з більш доступною вартістю, що мають меншу кількість деталей і зварювальних швів. При його виробництві будуть використовуватися новітні технології, включаючи 3D-друк.
Перша версія ракети-носія SLS ще не побудована. Її випробування намічені на вересень 2018 року
Згідно з планами NASA, ракета SLS доставить в 2020 році корабель Orion з екіпажем на місячну орбіту, після чого років через десять ракета відправить експедицію на Марс.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас