У МОЗ прокоментували питання щодо можливості введення ставки ПДВ на ліки у розмірі 20% в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ прокоментували питання щодо можливості введення ставки ПДВ на ліки у розмірі 20% в 2016 році

Особисті фінанси
1078
Міністерство охорони здоров’я очікує, що до 2016 року ставку податку на додану вартість (ПДВ) на лікарські засоби не буде підвищено, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський.
“Є підстави вважати, що ми увійдемо в новий рік з існуючою ставкою ПДВ”, — сказав він, відповідаючи на запитання про можливість введення ставки ПДВ на ліки у розмірі 20%.
Коментуючи зусилля міністерства щодо зміни нормативної бази, що регулює роботу фармацевтичного ринку, а також системи охорони здоров’я в цілому, Шафранський зазначив, що “МОЗ спрямований на здоровий зворотній зв’язок” від учасників ринку.
“Ми будемо підтримувати позитивний рух. Я б хотів, щоб за підсумками фармфоруму МОЗ отримав позитивне звернення від учасників ринку з конкретними пропозиціями щодо реформування”, — сказав він.
За словами Шафранського, в даний час відомство веде роботу з прийняття проектів законів про лікарські засоби й законопроекту про основи системи охорони здоров’я.
Крім того, в даний час ведуться дискусії щодо законопроекту про фармацевтичне самоврядування.
“Іноді ми чуємо, що ми дуже довго приймаємо нормативні акти або не можемо розробити якісні законопроекти. При цьому критики не враховують, що в 2015 році МОЗ зробив безпрецедентні кроки для збільшення прозорості нормотворення”, — сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас