Американський фармконцерн купує виробника ботокса за $160 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський фармконцерн купує виробника ботокса за $160 млрд

Фондовий ринок
1041
Американський фармконцерн Pfizer оголосив про покупку виробника ботокса Allergan, штаб-квартира якого знаходиться в Ірландії. Сума операції склала приблизно 160 млрд доларів, повідомляє РБК з посиланням на прес-реліз, опублікований на сайті компанії.
“Pfizer віддасть 11,3 власних акцій за кожну акцію Allergan. В результаті злиття двох компаній створюється найбільший в світі виробник ліків”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що представники Pfizer і Allergan протягом останніх кількох тижнів не коментували перебіг переговорів.
Раніше Bloomberg з посиланням на своє джерело повідомило, що сторони можуть оголосити про завершення угоди в понеділок, 23 листопада.
За даними співрозмовника агентства, в неділю компанії планували підписати угоду про продаж.
“Раніше Pfizer повідомляв про готовність викупити свого конкурента Allergan за ціною 380 доларів за акцію, що на 20% вище ринкової ціни. Як писала The Wall Street Journal, нова компанія стане світовим лідером на ринку естетичної медицини і офтальмології, виробником Viagra і Botox, з річною виручкою понад 53 мільярдів доларів “, – зазначає видання.
Наприкінці жовтня Pfizer відзвітував про прибутки в третьому кварталі – в порівнянні з показниками минулого року вони скоротилися на 2,2%, склавши 12,09 мільярда доларів. Відзвітувався на початку цього місяця Allergan заявив про 90-процентне зростання, його виручка за третій квартал склала 4,09 мільярда доларів.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас