Українці стали менше боятися звільнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали менше боятися звільнення

Особисті фінанси
2170
В Україні стало більше роботи. Рекрутери повідомляють: за підсумками третього кварталу цього року, кількість нових вакансій зросла на 14%. У результаті конкурс серед претендентів знизився з колишніх п’яти до чотирьох осіб на місце, стверджують представники Міжнародного кадрового порталу «HeadHunter Україна».
Дані опитування офісних співробітників і роботодавців, проведеного нещодавно «HH Україна», також підтверджують тенденцію стабілізації ринку праці. «Звільнення зараз побоюється лише кожен четвертий опитаний, тоді як на початку року – кожен третій. Знизилася і частка серед тих, хто втратили роботу і пройшов анкетування – всього 6% проти 9% на початку року », – повідомила керівник експертно-аналітичного центру« HeadHunter Україна »Руслана Березовська.
З нею згодні інші експерти. «Є відчуття, що люди втомилися боятися всього, у тому числі і скорочень», – пояснив генеральний директор рекрутингової компанії WORLD STAFF Дмитро Толмачов.
При цьому українці як і раніше мріють поліпшити умови праці. Лише кожен сьомий, опитаний HH.ua, повідомив, що його влаштовує нинішня робота, а кожен десятий – що не шукатиме нове місце, побоюючись невдачі. Половина ж заявили, що час від часу все ж замислюються про зміну роботи, а кожен п’ятий серйозно має намір звільнитися вже в найближчі кілька місяців. Як і на початку року, найменше пошуками нового роботодавця стурбовані IT-шники, представники агросектору та працівники медіа. У перших двох випадках пояснення лежить на поверхні – справи в цих галузях йдуть відносно непогано, що дозволяє компаніям пропонувати досить непогані умови.
Частіше за інших замислюються про звільнення автотрейдери, страховики, юристи, працівники сфери телекомунікацій, а також медики і фармацевти. Продавців авто, страховиків і юристів бути в постійному пошуку змушує надія все ж знайти гідне місце роботи. Через системну кризу на цих ринках, що триває вже не перший рік, роботодавці постійно лише погіршують умови для своїх співробітників.
Ті ж фармацевти, навпаки, досить розбалувані роботодавцями і тому особливо не тримаються за свої місця, з легкістю погоджуючись на пропозиції, які обіцяють трохи більші оклади або кар’єрну перспективу.
Як пояснює контент-експерт спеціалізованого інтернет-ресурсу Rabota.ua розраховувати на велику зарплату на новому місці можу насамперед висококласні фахівці середньої та вищої ланки. Офісні співробітники нижчої ланки зазвичай, навпаки, при зміні місця роботи втрачають в оплаті.
«Тенденція останніх двох років – обов’язковий випробувальний термін з оплатою у розмірі 50-70% від обіцяної ставки. Якщо працівник швидко входить в курс справи, йому протягом 2-3 місяців підвищують зарплату, якщо ні – прощаються », – пояснила нам Тетяна Пашкіна.
Вона очікує, що частина «білих комірців» задумається про зміну роботи вже наприкінці року. «На це їх штовхне відсутність заохочення. Продажники отримають скромні бонуси за підсумками року, а офісний планктон навряд чи дочекається тринадцятої зарплати», – пояснила Пашкіна. За її припущеннями, пік активного виходу на ринок праці нових претендентів доведеться на січень 2016 р.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас