У США створять лазер, здатний розпізнавати цілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створять лазер, здатний розпізнавати цілі

Технології&Авто
252
Дослідницька лабораторія ВПС США займається розробкою лазерної системи розпізнавання цілей. Проект отримав назву VIBE.
Військові розраховують отримати пристрій, який за допомогою лазерного променя зможе фіксувати вібрації корпусу мети і на основі цих вібрацій ідентифікувати її.
Якщо система VIBE не зможе ідентифікувати, наприклад, автомобіль, то вона повинна буде з високою точністю визначити тип його двигуна, частоту обертання коленвала і кількість циліндрів.
У перспективі VIBE використовуватиметься для розпізнавання наземних і повітряних цілей. В системі буде використовуватися принцип вимірювання мікродоплеровского зсуву.
Система буде визначати частоту вібрацій поверхні мети по зміні довжини хвилі відбитого лазерного променя. VIBE буде корисна в умовах радіолокаційного придушення з боку противника, коли звичайні радари стають неефективними.
Найбільш складним етапом розробки системи буде створення алгоритму розпізнавання цілей, оскільки жоден транспортний засіб не має спільних вібраційних параметрів.
Раніше повідомлялося про те, що в Японії створили найпотужніший лазер у світі. Нова установка змогла призвести імпульс, потужність якого становить два петаватта (або два квадрильйона ват) – це приблизно в 1000 разів більше, ніж сумарне споживання електрики в усьому світі.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас