Volkswagen скоротить інвестиції на 30% через збитки по "дизельному скандалу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen скоротить інвестиції на 30% через збитки по "дизельному скандалу"

Фондовий ринок
243
Volkswagen AG скоротить річні інвестиції на 30% через можливих збитків у зв’язку з “дизельним скандалом”, при цьому переговори з регуляторами США та країн ЄС про врегулювання відкликання з ринку 11 млн автомобілів концерну поки не завершені.
Volkswagen в 2016 році вкладе 12 млрд євро в нові автомобілі, заводи і технології. У 2014 році була прийнята інвестиційна програма концерну на п’ять років, яка передбачала витрати в середньому на рівні 17,1 млрд євро на рік – удвічі більше, ніж у 2008 році.
“Ми однозначно не будемо вживати скорочень, які можуть коштувати нам майбутнього”, – заявив у п’ятницю гендиректор Volkswagen Матіас Мюллер в ході прес-конференції в штаб-квартирі групи в Німеччині.
Скандал навколо Volkswagen, що охоплює 12 брендів і більше 300 моделей автомобілів, розгорівся після того, як американські регулятори виявили, що на деяких машинах автомобілях компанії з дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, яке дозволяє обійти тестування на шкідливі вихлопи.
Volkswagen зобов’язаний представити плани ремонту або відновлення автомобілів у США, на яких було встановлено таке ПЗ, регуляторам США і окремо штату Каліфорнія до кінця дня в п’ятницю за місцевим часом.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас