На Марс збираються відправити людиноподібного робота (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Марс збираються відправити людиноподібного робота (відео)

Технології&Авто
530
Створений космічним агентством NASA людиноподібний робот Valkyrie може стати повноцінним членом команди астронавтів, які в майбутньому вирушать у пілотовану експедицію на Марс.
Команди дослідників Массачусетського технологічного інституту (MIT) і Північно-Східного університету, відібрані NASA серед інших, в даний час розробляють своє ПЗ для робота Valkyrie, також відомого як Robonaut 5 і R5. Кінцева мета – підготувати робота до марсіанської місії.
Кращого з двох нових роботів визначить змагання NASA Space Robotics Challenge, яке відбудеться в наступному році. Воно включатиме як виконання різних фізичних маніпуляцій, так і комп’ютерне моделювання. Хоча людиноподібні роботи здаються далеко не найкращим вибором з точки зору прохідності, вони можуть стати дуже корисними супутниками і найкращими дослідниками в суворих марсіанських умовах.
Керівник проекту Valkyrie в робототехнічної лабораторії Dexterous Robotics Laboratory NASA Ніколас Редфорд заявив, що найбільш вірогідним зараз є варіант відправки роботів першими, щоб ті могли підготувати Марс до прильоту людей.
Розробка «Валькірії» триває вже досить довго, як можна побачити по даті відео з роботом. Робот має зріст 183 см і важить 125 кг. Його конструкція має 44 ступені свободи і напханий камерами і різноманітними датчиками.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас