Оператори-монополісти державних лотерей сплачують до бюджету тільки 3,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператори-монополісти державних лотерей сплачують до бюджету тільки 3,5%

Казна та Політика
313
У 2013 році оператори державних лотерей взяли ставок на загальну суму понад 9 млрд грн, однак у бюджет направили тільки 321 млн грн.
Про це йдеться у доповідній записці до Проекту Закону про внесення змін до Закону України “Про державні лотереї в Україні”.
Так, з більш як 9 млрд грн оператори лотерей направили в призовий фонд ,3 млрд грн, сплатили податків до бюджету 321 млн грн, а ще майже 1,5 млрд грн залишилося у вигляді доходу операторів державних лотерей в Україні.
Таким чином, як стверджують нардепи, оператори державних лотерей сплачують до бюджету тільки 3,5% від загального обсягу ставок.
“Наприклад, у США та Фінляндії – 30%, Італії – 15% від валового обсягу. У той же час в Україні базою оподаткування лотерей визначені кошти, які залишаються в оператора після формування призового фонду лотереї”, – повідомили автори законопроекту.
При цьому, як відзначають нардепи, незважаючи на встановлену державну монополію на проведення лотерей, насправді на ринку фактично встановлена ​​монополія трьома приватними операторами: ТОВ “М.С.Л.”, ПрАТ “Патріот”, ПІІУНЛ”.
“Діючою нормою закону встановлено, що” оператор лотерей повинен мати досвід випуску та проведення державних лотерей на лотерейному ринку України не менше 10 років “. Тобто, чинне законодавство встановлює фільтр для заходу на ринок у вигляді наявності 10-річного терміну досвіду діяльності на лотерейному ринку України “, – йдеться в пояснювальній записці нардепів.
Тому, в законопроекті про внесення змін до Закону України “Про державні лотереї в Україні” пропонується виключити “обмежувальний фільтр”.
“Зазначені зміни дозволять спростити діяльність операторів державних лотерей в Україні”, – підкреслив нардеп.
Як повідомлялося раніше, лотереї “МСЛ” і “Патріот” більше року працюють в Україні без ліцензій.
Також нагадаємо, що ці обидва оператора державних лотерей потрапили під санкції РНБО.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас